Portfolio

mai nou/ decembrie 2019

Mi-am facut un blog și mi-am propus să scriu mai mult despre lucrurile care contează pentru mine, despre filme, proiecte, gânduri, recenzii și cam despre tot ce imi face poftă de scriu. Imi place să desenez, deci probabil va fi și despre asta.

Cum zice frumos unul dintre oamenii care mă inspiră, Cristian Lupșa, editor DoR "Povestea nu e nici unealtă nouă, nici condiment minune, ci esență experienței umane: cum învățam, cum ne înțelegem, cum ne raportăm la lume. Pe cât o folosim, pe atât ne adâncim dependența."

Acest blog în background este despre relația mea de dependență cu arta, dar și despre lipsa mea de experiență în a o împărtăși în scris, lucru pe care cu ocazia asta încerc să îl exersez.

De ce acum și de ce 'scris'? Pentru că mai nou scrisul mi se pare cea mai terapeutică, concretă formă de exprimare a gândurilor, iar eu nu am fost niciodată încurajată să scriu, din contra, am fost mai degrabă descurajată. Însă, anul acesta am găsit inspirația, curajul de care aveam nevoie pentru a începe să explorez acest mediu. Vreau să scot în lume faptul că artă a însemnat și înseamnă pentru mine supraviețuire și nevoie de bază.

Cred cu adevărat că propriile povești sunt o resursă importantă, cred că odată expuse ele pot salva și ne pot aduce mai aproape unii de ceilalți. Las aici un citat furat din notițele de la cursul de storytelling al Oanei https://oanafilip.ro/

"Dare to believe that your stories, well told, will touch others. They will connect us with our history, they will help us create hope. Maybe they will show us a new view. Maybe they will challenge what we thought was true. Maybe they will open our minds. Maybe they will touch our souls. Maybe they will change our hearts." Jacqui Banaszynski

Daca simți o dorință arzătoare de a face schimb de idei, gânduri sau rețete culinare, îmi poți scrie oricând, răspund rapid by nature că na, life is short.